100 de ani de Fred Perry


Acum 100 de ani, pe data de 18 mai, s-a nascut in Marea Britanie unul dintre cei mai de renume sportivi, care a dat prin numele sau mai tarziu nastere la faimosul brand britanic, Fred Perry. 
In anul 1952 acesta scoate pe piata prima colectie de tricouri sportive, Fred Perry, colectie care se adreseaza in mod special tenismenilor, dar si altor sportivi. Brandul este recunoscut prin semnul laurilor, semn al victoriei. Ceea ce nu prevedea Frederick John Perry era marele succes pe care urmau sa il aiba tricourile polo sport si care putin mai tarziu urmau sa revolutioneze moda strazii britanice. Tinerii englezi pur si simplu au adorat colectiile sportivului, drept urmare ca si astazi in Marea Britanie una dintre cele mai cunsocute si autohtone marci, ramane Fred Perry



Intr-adevar pe parcursul a 57 de ani, colectiile au fost numeroase si intotdeauna au adus ceva nou (pantaloni, rochii, camasi, pantofi sport, accesorii etc.) dar prin ceea ce se remarca brandul este faptul ca materialele, cusaturile si taieturile tricourilor au ramas aceleasi din vremea celui care a pus bazele unei foarte cunoscute marci in intreaga lume, purtate in special de tineri, dar nu numai. Norman Cook, muzician si dj, cunoscut ca facand parte din trupa Fatboy Slim, spunea despre brandul Fred Perry ca "este singurul brand de haine pe care l-a purtat cu insistenta de-a lungul vietii sale".
Personal, cand ma gandesc la hainele Fred Perry, nu imi vine in minte decat un singur lucru: moda vine si pleaca, dar stilul ramane pentru totdeauna.

No comments: