Idei despre moda



Moda a ajutat întotdeauna la definirea condiţiei umane, designerii fiind cei care prezic ceea ce publicul are nevoie, asigurând o garderobă pentru protecţie, expoziţie sau pur şi simplu pentru distracţie. Acest lucru face ca moda să fie atât de fascinantă. Noi suntem vrăjiţi de teatrul vieţii de zi cu zi. Unii dintre noi suntem actori, în timp ce unora ne place doar să privim. Astăzi moda a înlocuit afacerea filmelor asigurându-ne să avem parte de toate fanteziile şi farmecul necesar pentru a ne hrăni visele.

Aşa că, moda astăzi depinde foarte mult de idei, de individualitate şi autenticitate; mai mult ca niciodată, designerii privesc spre originile lor – acolo unde au început, să poată vedea unde se află în momentul acesta, de ce fac ceea ce fac – în principal, ce semnificaţie au semnăturile lor pentru public şi unde le sunt valorile. Moda, prin definiţie, vorbeşte despre schimbare şi are relevanţă nu numai asupra hainelor pe care le purtăm. Are de a face cu iluzie, contribuţie la bunăstarea noastră, ne hrăneşte siguranţa de care avem nevoie. Stilul este o reflecţie a alegerii personale iar moda de astăzi este o reflecţie a stilului personal.

Moda înseamnă identitate, înseamnă apartenenţă la un anumit statut social şi cultural. În zilele noastre moda este percepută, în primul rând, ca un curent. O modă se naşte, se dezvoltă, se extinde şi se stinge.

2 comments:

Alice in vintageland said...

Sunt de acord ca hainele sunt o metoda de a te exprima la fel de valida ca toate celelalte: vorbirea, gesturile! Modul in care te imbraci trebuie sa te reprezinte in primul rand pe tine si nu sa fie doar o copie a ce se poarta in momentul respectiv:)

P.S Multumesc pentru link! Te-am adaugat si eu:)

Anna said...

Am ajuns intamplator pe blog si chiar mi-a placut articolul tau... ft dragut! Si da, sunt de acord cu tine, este o forma de exprimare fara indoiala...