LOUIS VUITTON - ART, FASHION AND ARCHITECTURE

In ultimul timp se poate vorbi tot mai mult despre legatura dintre arta si moda, sinergie devenita din ce in ce mai puternica odata cu constientizarea faptului ca moda poate insemna arta, la fel cum o pictura inseamna arta la combinarea corecta de culori si sentimente.
Cele mai recente dovezi ale coexistentei dintre moda si arta sunt recenta expozitie a lui Takashi Murakami in colaborare cu Louis Vuitton si lansarea cartii "LOUIS VUITTON - ART, FASHION AND ARCHITECTURE", creata de acelasi artist japonez. Expozitia a avut loc la Muzeul de Arta Contemporana din Los Angeles si a fost considerata un real succes de catre toata lumea prezenta la eveniment. Intr-un interviu despre expozitie, Marc Jacobs spunea ca "atunci cand combini lucruri care exprima viziuni diferite asupra frumosului nu poate rezulta decat ceva cu adevarat unic". Colaborarea dintre cei doi artisti pune in valoare inca o data ca imaginatia si jocurile creative sunt cele care vand publicului, indiferent de target.

Cartea, lansata la inceputul lunii septembrie, vrea sa prezinte colaborarile majore ale celebrei case de moda cu diferiti artisti, arhitecti, designeri de moda si fotografi. Cartea ofera pentru prima data in istoria brandului de lux o selectie critica asupra colaborarilor pe care le-a avut brandul cu diferiti creatori din lumea vasta a artei.

Antologia bogat ilustrata, suplimentata cu eseuri critice analizeaza si pune o noua lumina asupra casei Louis Vuitton pe perioada celei mai creative etape contemporane. Lucrarea contine mai mult de 400 de pagini si este scrisa in trei limbi franceza, engleza si italiana si a fost pusa in vanzare in magazinele Louis Vuitton si pe site-ul LouisVuitton.com.

No comments: