Christian Dior Couture, Toamna 2009

Toata lumea il cunoaste pe John Galliano ca pe un minunat designer si om de show. Fara indoiala, stie cum sa masoare si sa exploateze tendintele muncii sale fantastice. Cateodata acest lucru inseamna o exagerare a simbolisticii sale, cateodata, ca acum spre exemplu, inseamna o adaugare de stralucire la ceea ce este frumos, adevarat si aspirational. Barbatul care a transformat agresivitatea "Matrix" in importante extravagante haute reuseste acum sa stabileasca o limita deliberata a momentului.

"In acest climat economic doresc sa ma concentrez asupra codurilor deja stabilite de Dior: Jacheta Bar (cu umeri lasati, cambrata pe corp si evazata pe solduri), printurile animale si linia "Lilly of the valley", a spus John Galliano pentru lansarea noii colectii de toamna.

Modelele alese de el au dovedit ca pot purta cu abilitate croielile facute, rochii de seara explozive, fiecare in parte extravaganta prin culoare, textura si structura. "Totul a inceput cu corsetul", spune el. Astfel ca trimite pe podium modelele in rochii transparente sau prinse partial imbracate - jachete fara fuste, fuste balon fara top. A fost ca si cum fetele nu ar fi fost pregatite pentru aparitie si cineva le-ar fi spus din culise "Mergeti acum!" Acest lucru i-a permis sa arate o lenjerie intima haute couture - sutiene hand made, corsete, curele, jartiere, ciorapi si sa asigure un teatru spectaculos, la fel cum este astazi Jacheta Bar.


In ceea ce priveste culoarea aceasta a fost plina de veselie: fuchsia, galben, mov, portocaliu, scoase si mai mult in evidenta atunci cand au fost asociate cu desuurile negre sau in tonuri deschise.

No comments: