Cum sa alegi ochelarii de soare potriviti


Spre deosebire de ochelarii de vedere pe care ii porti zi de zi, ai suficient spatiu sa te joci cu ochelarii de soare. Acestia sunt accesorii care pot fi purtate atat pentru a da stil tinutei cat si pentru a te ascunde in spatele lor.

Regulile de forme ale fetei
Daca ai o fata rotunda trebuie sa eviti sa porti ochelari cu rama rotunda pentru a nu accentua si mai mult aceasta forma (ex. stilul John Lenon). Ramele patrate iti pot face fata sa arate mai slaba. O fata lunga poate fi scurtata cu ajutorul unei perechi de ochelari cu rame mari iar unei fete ascutite i se potrivesc ramele rotunde. Ramele fluture, cele a caror forme se prelungesc in sus, sunt aproape universale, potrivindu-se tuturor formelor fetei.

Ochelarii vorbesc despre tine
Daca esti mai timida opteaza pentru ochelarii mici cu rame ovale. Acestia nu ies prea mult in evidenta. Culorile neobisnuite, cu forme iesite din tipar vor atrage intotdeauna atentia.

Nu potrivi
Ochelarii de soare sunt o expunere a fetei, deci nu trebuie sa fie in coordonare cu restul corpului sau restul tinutei: o rama neagra nu trebuie sa insemne o geanta neagra. Trebuie sa potrivesti palaria tinutei, dar ochelarii de soare nu intra in aceeasi categorie de accesorii. Astazi moda inseamna constraste, dar cel mai important lucru, cand vine vorba despre ochelarii de soare, este ca acestia sa se potriveasca tipului de fata.

Retro nu inseamna neaparat old-fashioned
Nu purta ochelari cu rame vintage decat daca acestia fac parte dintr-o tinuta vintage pe care tu o adopti in mod obisnuit. Incearca sa porti ochelari cu rame old-fashioned care au fost modernizati.

1 comment:

Flavia said...

Cum se numeste acest tip de ochelari?
Pentru raspuns da add la ID!
Messenger: flv_gabriela

Multumesc anticipat!
Flavia!:X