Blugii lui

Colectiile designerilor de moda atat anterioare cat si recente, dupa care se ghideaza si se formeaza tendintele astazi, ne-au demonstrat adesea ca hainele cu aer masculin nu fac dacat sa iti accentueze feminitatea, sa puna in valoare ceea ce ai frumos si sexy. Corpul este un suport al hainelor pe care le porti, este un fel de intermediar intre vestimentatie si atitudinea pe care o ai in momentul in care te imbraci. Misterul hainelor purtate (creat prin tesatura, croi, culoare si asocieri de materiale) iti amplifica misterul emanat de personalitatea ta, te face increzatoare in tine ca persoana.

Femeile au inceput sa poarte pantaloni in perioada anilor 1920, nu pentru a fi la moda, ci din motive evidente (acestea lucrau cot la cot cu barbatii in fabrici). In 1933, Coco Chanel creeaza un costum cu pantaloni si sacou care este mai degraba masculin decat feminin, dar care sta la inceputurile costumului cu pantaloni purtat de catre femei.

Marlene Dietrich - Coco Chanel

Actrite cum e
Katherine Hepburn au facut costumele barbatesti sa fie purtate printre femeile de la acea vreme. Costumele cu pantaloni asa cum le stim astazi, nu au aparut decat in anul 1966 cand designerul Yves Saint Laurent a introdus pe scena faimosul costum "Le Smoking".

Le Smoking

De atunci si pana azi au fost facute multe modificari costumului cu pantaloni si pantalonilor in general. Acestia nu mai duc cu gandul la strict masculin, iar daca sunt purtati nu pun la indoiala valori si traditii.

De altfel, in tendintele anului 2009 intalnim jeansul care are un croi barbatesc si este purtat de femeie in combinatie cu tocuri si topuri cat mai feminine. In orice magazin de distributie al marilor retaileri de pe piata veti putea gasi modele de astfel de jeansi. Sunt comozi dar in acelasi timp pot fi sexy si provocatori, la fel cum este celebra camasa barbateasca alba, marime XXL, accesorizata cu o curea in talie.
Asa ca, nu gasiti surprinzator faptul ca perechea de blugi preferata de iubit devine acum si preferata voastra. Indrazniti sa fiti fashion chiar daca intr-un stil masculin.

No comments: