Femeia vintage

In Romania, femeia de pe copertile revistelor de moda si lifestyle reprezinta...dar nu am sa spun ce anume, pentru ca ar insemna sa dedic spatiul acestui articol unui eseu de studii culturale si nu acesta este scopul. Insa, va las pe voi sa decideti ce ar putea completa mai bine punctele de suspensie.


Cu un gust pentru tot ce este vechi si care prin simpla prezenta povesteste tacit istorii, am inceput zilele trecute sa rasfoiesc virtual cateva pagini in care erau prezentate coperti ale revistei Femeia, cel mai vechi mijloc de entertainment pe piata revistelor de la noi din tara. Cu nostalgie, trebuie sa recunosc, am descoperit ca intr-o epoca dominata de cultul pentru conducator, in anii '70 si '80 femeia de pe coperta (si astfel prin propaganda, femeia in general) nu 'avea voie' sa aiba decat doua titluri: mama si muncitoare. 


                     Femeia - 1975

Apoi, incepand cu anii '90 femeia a inceput sa se emancipeze deoarece a alege pentru ea insasi nu mai era ceva interzis moral.


                       Femeia - 1990

Acum, femeia este mai libera ca niciodata, merge la shopping in strainatate, are functii inalte si poate sa fie mama divortata cu o cariera de succes. Un lucru e cert: Femeia nu mai apartine intregii familii, ci e urmata de '.'

                  Femeia - 2012

No comments: