Celebrity designer

In ultimii cativa ani, designul de moda a cunoscut o noua traiectorie, o noua influenta venita din partea unor oameni celebri in intreaga lume. Ma refer aici la colectii semnate sub numele de Victoria Beckham, Mary-Kate si Ashley Olsen, Sienna si Savannah Miller, Justin Timberlake si multi altii. Desi pare la prima vedere necredibil, toate aceste nume mai sus amintite au reusit sa isi puna o amprenta destul de puternica in ceea ce inseamna astazi "fashion".

Desi numele care semneaza au o sonoritate puternica, criticul si cumparatorul in acelasi timp, au fost sceptici inca de la inceput. Intrebarea era nu daca aceste linii se vor vinde, pentru ca de obicei se vand doar ca nu unei audiente cunoscatoare, ci daca hainele create trec de "testul" industriei de moda. Vederea colectiilor insa, le-a demonstrat contrariul si i-a convins de faptul ca viziunea se reflecta in stil si in modul de a crea hainele. Astfel, colectii ca "The Row" si "Elizabeth and James", apartinand surorilor Olsen le-au creat un statut credibil in moda.





Acelasi lucru se poate spune si despre Justin Timberlake, care impreuna cu prietenul sau Trace Ayala, a creat linia de blugi pentru barbati si femei, William Rast.


Succesul actritei britanice Sienna Miller cu linia Twenty8Twelve nu a fost o surpriza foarte mare in randul cunoscatorilor de moda, intrucat aceasta era deja o emblema in ceea ce priveste stilul vestimentar, inca dinainte de a a-si intoarce vederea spre design. Creatiile sale au putut fi vazute chiar si pe podiumul din cadrul London Fashion Week din anul 2009.



Probabil cel mai surprinzator succes a fost cel al fostei componente din trupa Spice Girls, Victoria Beckham, despre a carei vis s-a spus pana in anul 2008 ca este unul irealizabil. Apoi colectia denim de lux dVb incepe sa se vanda si Marc Jacobs spune despre ea ca este "cool" si o alege pentru a poza pentru campania lui de primavara. Astfel, creatiile sale incep sa fie recunoscute si vazute chiar si pe podiumurile internationale.

Un lucru este cert: vedetele vor avea intotdeauna ceva de spus, indiferent de modul prin care aleg sa o faca. Ramane la alegerea publicului daca ceea ce exprima este credibil, daca ceea ce vand, imagine, sau in cazul de fata, creatii vestimentare, merita sa fie cumparate sau nu. Cumparatorul, oricum ar fi, nu va fi niciodata satisfacut doar de numele de pe eticheta. Ochiul sau critic va face selectia intre stil si semnatura.

3 comments:

Anonymous said...

Bună Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul ascultawhisper sau un email ascultawhisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

Alexandra said...

well,chestia cu vedetele e relativ subiectiva. Adica da,daca au talent si le iese ceva bun,jos palaria. Da' cand se apuca de ceva si toti ii aclama doar pentru ca sunt deja vedete,atunci e o problema. Surorile Olsen. Ele imi plac . La fel si Sienna.

alexandra @
shoependant.blogspot.com

Anna said...

Imi pare rau ca nu mai gasesc articole recente pe blogul tau... ai subiecte destul de interesante si chiar am rasfoit cateva pagini bune :)